Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Όλες οι προσπάθειές των γηπεδούχων περιορίζονταν σε σουτ, είτε εντός, είτε εκτός περιοχής, τα οποία ο Ντεγκρά εξουδετέρωνε εύκολα στις περισσότερες περιπτώσεις.


Σε αντίθεση με τους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου, είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που τους βοηθούσε αρκετά στην ανάπτυξη από τα άκρα, κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Σίσιτς. Όλες οι ενέργειες όμως των Μπακαγιόκο, Ανδράλα, Καζναφέρη και Ντάσιου «κολλούσαν», όχι στον κακό αγωνιστικό χώρο, αλλά στο τελείωμα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν ιδανικό.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τις ελάχιστες ευκαιρίες (μόλις 2 τελικές προσπάθειες έναντι 6 του ΠΑΣ) που είχαν οι Αρκάδες. Το σουτ του Καρέρα στο 3' δεν υπολογίζεται στην σχετική λίστα, καθώς πέρασε αρκετά ψηλά πάνω από το δοκάρι του Σικαλιά, ενώ η μοναδική περίπτωση που ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ ανησύχησε ήταν στην κεφαλιά του Τσέζαρεκ, την οποία μπλόκαρε.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε να βελτιώνεται, όμως γρήγορα το παιχνίδι απέκτησε και πάλι τη μορφή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σίσιτς, ο οποίος άλλαξε πλευρά και έπαιζε πλέον από τα δεξιά ήταν ο κινητήριο μοχλός των γηπεδούχων, όμως το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια παρέμενε.
Αυτό φάνηκε να μην αλλάζει ούτε με τον παίκτη παραπάνω, καθώς στο 76o λεπτό ο Μπαστιά αντίκρισε την απευθείας κίτρινη κάρτα. Οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους χάνονταν η μία μετά την άλλη, με τον Ντεγκρά να είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο του MVP της αναμετρήσης, χάρη στη δυστοκία των Ντιμπαλά και Ντάσιου.
Όλα αυτά όμως μέχρι την συμπλήρωση των 90 λεπτών, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με ένα ψύχραιμο πλασέ χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για σωτηρία.

Το κλειδί του αγώνα
Η αποβολή του Μπαστιά, βοήθησε στους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά να εντείνουν τη πίεσή τους, που τελικά «καρποφόρησε» με το γκολ του Μπακαγιόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου